Brochure 2023 Schakel En Dashboardpanelen
PDF – 1,4 MB 115 downloads
Brochure 2023 MFD's Radios En Bedrading
PDF – 1,5 MB 112 downloads

Bedrading


Basis

Met het standaardpakket zorgen wij ervoor dat de massa aansluitingen van de schakelaars met elkaar zijn doorverbonden. Deze 'negative lead' dient u te verbinden met de min (-) van de accu. 

U komt zelf aan met de bedrading vanaf de zekeringkast en de verbruiker,  welke u beide aansluit op het schakelpaneelInputs

Met dit pakket ontvangt u het paneel dusdanig voorbedraad, dat u deze zel kunt aansluiten op een bestaande zekeringkast bij u aan boord. Iedere schakelaar heeft zijn eigen input lead, welke u aansluit op de bijbehorende zekering.

De kabels van de verbruikers (verlichting, bilgepomp etc). sluit u direct aan achterop de schakelaars. 

De 'negative lead' is de massa van de leds die in de schakelaars zitten en dient te worden verbonden met de minpool van de accu


Zekeringenkast + bedrading

Heeft u nog geen zekeringenkast, of wilt u uw huidige kast vervangen en zeker weten dat alles op een goede, overzichtelijke en veilige manier is aangesloten? Dan leveren wij de zekeringenkast aan en bedraden wij het volledig tussen de zekeringenkast en het schakelpaneel.

De zekeringkast zit altijd VOOR het schakelpaneel. Dus tussen de accu en de schakelpaneel in.

De kabels van de verbruikers (verlichting, bilgepomp etc). sluit u direct aan achterop de schakelaars. 
De 'negative lead' is de massa van de LEDs die in de schakelaars zitten en dient te worden verbonden met de minpool van de accu


Klemmenstrook + bedrading
Wilt u niet zelf de kabels van uw verbruikers (verlichting, bilgepomp etc.) aansluiten achterop ieder schakelaar, maar overzichtelijk aansluiten op een klemmenstrook? Kies dan voor deze optie! Wij zorgen dan voor een nette kabelboom tussen het schakelaars en een klemmenstrook. 

U sluit de kabels van uw verbruikers nu aan op de klemmenstrook, in plaats van achterop de schakelaars. De input leads sluit u dan zelf aan op een eventuele zekeringenkast die al in de boot zat

De 'negative lead' is de massa van de LEDs die in de schakelaars zitten en dient te worden verbonden met de minpool van de accu


Komt u er niet uit? Bel, of whatsapp ons voor persoonlijke hulp op maat


Zekeringenkast + Klemmenstrook + bedrading
Wilt u zo min mogelijk zelf hoeven te bedraden achterop het paneel? En wilt u dat het geheel er professioneel uit ziet? Laat het werk dan aan ons over en kies voor deze optie. Wij bedraden zowel de zekeringenkast, schakelpaneel en klemmenstrook voor u, zodat u het paneel na ontvangst eenvoudig kunt installeren.als de klemmenstrook

U hoeft dan alleen nog maar de verbruikers aan te sluiten op de klemmenstrook!

De 'negative lead' is de massa van de LEDs die in de schakelaars zitten en dient te worden verbonden met de minpool van de accu

 


Zekeringkast + klemmenstrook + bus bars + bedrading
Completer dan dit wordt het niet! Met bus bars bent u verzekerd van een betrouwbaar systeem wat gemakkelijk kan worden uitgebreid in de toekomst. Door middel van bus bars creëert u een veilig centraal massa, en voedingspunt voor alle aansluitingen.


Zekeringen op het paneel
Wilt u de zekeringen geintegreerd op het paneel hebben, in plaats van een losse zekeringenkast? Geen probleem! Zo zijn de zekeringen altijd gemakkelijk bereikbaar en hoeft u geen losse zekeringenkast te monteren.

Dat scheelt weer!


Zekeringenkast
Iedere schakelaar heeft zijn eigen zekering nodig. Hiervoor maken we vaak gebruik van een externe zekeringenkast, welke u onder het dashboard/in het console monteert met 4 schroeven.

U hoeft dan niet zelf de bedrading aan te leggen tussen de accu en het schakelpaneel. 

 


Klemmenstrook
Als u kiest voor een klemmenstrook, dan verbinden wij de schakelende zijde / uitgang van de schakelaars met deze klemmenstrook. U sluit dan vervolgens de verbruikers overzichtelijk aan op deze klemmenstrook. Als u een klemmenstrook kiest, in combinatie met zekeringen of externe zekeringkast, dan hoeft u niets te bedraden op het paneel zelf. 

Een klemmenstrook zorgt ervoor dat de kabelboom netjes en overzichtelijk kan worden aangesloten op de elektronica aan boord. Een must-have voor iedere watersporter die zijn boot serieus neemt!


Bus bars
Door middel van een Bus bar creëren kunnen we op een nette manier alle voedingen en massa's op 1 plek met elkaar verbinden. Deze bus bar monteert u op een plek naar keuze onder het dashboard. 
Door ons het paneel volledig te laten bedraden.


Komt u er niet uit? Bel, of whatsapp ons voor persoonlijke hulp op maat

Volledig bedraad

Het is natuurlijk het beste om het paneel volledig door ons te laten bedraden. Op deze manier weet u zeker dat het aangesloten is door ervaren monteurs die weten wat ze doen. Daarnaast hebben wij mooi de ruimte om het paneel overzichtelijk te bedraden en het geheel netjes af te werken, zodat u het alleen het paneel alleen maar hoeft te installeren en hoeft aan te sluiten op de accu en de verbruikers.